Go Back To The Zoo

Ik ga even heel ongegeneerd reclame maken voor een Nederlands bandje, genaamd Go Back To The Zoo. Waarom dan? Nou gewoon, omdat het hele aardige jongens zijn. En omdat een van de jongens een oud studiegenoot van me is. En omdat ze goeie muziek maken. En gewoon, omdat het kan.

Go Back To The Zoo dus. Wellicht een vreemde naam voor een band op het eerste gezicht. Maar het levert veel leuke metaforen op, zo’n naam natuurlijk. Dat vond ook de schrijver van de recensie van 3voor12 Zeeland. Beestenboel, tijger in kooi, zootje, dierlijke podiumprestatie. Dat soort hilarische vindingen. Maar het gaat niet om de naam. Het gaat om de muziek. En daar scoren de heren in mijn ogen hoog. Vorig jaar heb ik ze live mogen aanschouwen als voorprogramma van The Pigeon Detectives in de Melkweg. En het viel me toen al op dat de jongens zich op het podium begaven in hun natuurlijke habitat (metafoor naar dierenwereld, red.). Geen moeilijkdoenerij. Lekkere rechttoe rechtaan gitaarmuziek, verfijnd met zo nu en dan een synthesizer riedeltje. Dansbare rock pur sang.

Vorige week ontvingen de heren een prijs van mannenblad Esquire. De prijs van bestgeklede band. Nu kan ik hier gaan lopen betogen dat dat niet moeilijk is als je gesponsord wordt door Fillipa K, maar ik weet dat dat laatste pas sinds een maand is. Dus ere wie ere toekomt.

Hun eerste single, Beam me up, heeft ook een videoclip. De clip is leuk, maar niet heel bijzonder. Het nummer, daarentegen, heeft in mijn ogen dan weer wel een hoge hitpotentie. Dat komt omdat het een redelijk tijdloos nummer is, het een fijne meezinger is en omdat hij lekker dansbaar is. Oordeel zelf maar.

Go Back To The Zoo – Beam Me Up

2 Responses to “Go Back To The Zoo”


  1. 1 Milan 24/11/2009 om 15:26

    Natuurlijk weer geen woord over de workshop die we geven op het Bredero College waar we met 5havo en 6vwo leerlingen een gigantische gave animatievideoclip aan het maken zijn. Neee hoor…

    Leuk bandje ja. De manager is sexy.

  2. 2 leviboitelle 24/11/2009 om 15:28

    Ik dacht dat is nog Top Secret… Maar dus. Bij dezen: BONAFIDE BINKY gaat een hele toffe geanimeerde videoclip laten maken voor een nieuw nummer van Go Back To The Zoo!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Twitter

Archief

Advertenties

%d bloggers liken dit: