Maassen vs. Paay; Van Jole heeft ook een mening

Ah kijk. Van Jole weet er weer een andere draai aan te geven, aan het Maassen vs. Paay debacle van gisteravond. Hij vindt de fotoshoot van Paay voor de Playboy een mooi voorbeeld over hoe babyboomers vechten in hun strijd tegen het ouder worden. Want babyboomers hebben al die jaren al zoveel strijd moeten leveren, eerst voor de emancipatie en nu dus tegen leeftijdsdiscriminatie, aldus Van Jole. Leest u mee.

Na de succesvolle strijd om de vrouwenemancipatie waarmee ze de wereld totaal veranderd hebben, voeren babyboomers nu een strijd tegen leeftijdsdiscriminatie. Met verve. Ze laten zich niet afvoeren noch voorschrijven wat ze wel en niet mogen. Ze durven te leven.

Een mooi voorbeeld van het paaien (geen woordgrap, red.) van je doelgroep. Gooi er wat termen tegenaan als discriminatie en emancipatie en heel babyboomend Nederland is het met je eens. Want Paay in de Playboy, dat is toch wel het toonbeeld van liberaal Nederland. Een zestigjarige vrouw die zich van haar kleren ontdoet, man, dat dat zomaar kan in dit land. Prachtig. Ook uiterst progressief, natuurlijk.

Naar mijn mening slaat hij de plank volledig mis. Maassen wordt weggezet als een lul, een perverseling. Maar begrijp ook dat Maassen een cabaretier is. Iemand die dus grappen maakt voor zijn beroep. Dat zijn grap over necrofilie dan in het verkeerde keelgat schiet bij het aanwezige publiek, ligt mijns inziens niet aan Maassen, maar aan het aanwezige publiek. Lekker moralistisch met je vingertje wijzen. “Zei hij dat nou? Oh, wat erg.” En dan kiest uiteraard iedereen voor de underdog. Ik heb er smakelijk om moeten lachen.

Want dat Paay zonodig in de Playboy moet staan, is gewoon een gênante schreeuw om aandacht. Maar dat geeft ze zelf wel ruiterlijk toe. “Ik heb graag dat mensen over me praten”. Dat zinnetje deed het hem voor mij.

6 Responses to “Maassen vs. Paay; Van Jole heeft ook een mening”


 1. 1 ThE_ED 10/12/2009 om 16:13

  Binnenkort in Playgirl; ThE_ED, denk ik.

 2. 3 Thei Houben 10/12/2009 om 20:34

  Dat is ook makkelijk. Maassen is een cabaretier, dus hij kan vrijwel alles afdoen als een grap. Op bepaalde momenten moet je een rol kunnen laten vallen.

  • 4 leviboitelle 12/12/2009 om 16:33

   Het gaat mij er om dat wanneer Theo dit soort grappen maakt in zijn show, de tranen over de wangen van mensen bungelen. Maar maakt hij de grap bij DWDD, dan kan dat echt niet en loopt iedereen weer de moraalridder uit te hangen.

 3. 5 Thei Houben 12/12/2009 om 16:43

  Dat komt omdat je bij De Wereld Draait Door niet weet of Theo er in de hoedanigheid van cabaretier zit, of als zichzelf. In jouw redenatie heeft hij altijd het schild van cabaretier om zich achter te verschuilen.

  • 6 leviboitelle 12/12/2009 om 21:46

   In mijn ogen is Theo als zichzelf juist cabaretier. Maar nogmaals, het gaat mij voornamelijk om die ontzettend moralistische reactie vanuit het publiek. Daarvan moet ik gewoon een beetje kotsen in mijn mond. Een beetje. Net niet te veel om weer door te slikken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Twitter

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Archief

Advertenties

%d bloggers liken dit: